Novi Sad
23.04.2014.
15:10 > 15:28
Feministička organizacija "Mreža žene protiv nasilja" najavila je da će u ponedeljak ispred zgrade novosadskog Višeg suda organizovati protest zbog "neefikasnog odgovora institucija na nasilje prema ženama".
  • Sara

    04.05.2014 15:41
    Sud u NS-u
    Kada s kod nas dogodi nasilje u porodici,a prvi je put sudija oslobodi krivca tj nasilnika.Mada je tukao zenu i dete bacio i isamarao i nista.To nije normalno! Imaju oni puno posla u to nesumljam ali bi imali manje da rade svoj posao
  • Pravnik

    28.04.2014 13:06
    Bivši pripravnik
    Po meni, ima više strana ovog problema. Jedna od njih je zakonska regulativa koja je takva da iako deklarativno ne dozvoljava odugovlačenje, u praksi se korišćenjem dozvoljenih sredstava ipak može odugovlačiti. Druga strana je preopterećenost suda predmetima - novosadski Osnovni sud ima 2-3 puta više predmeta po sudiji nego osnovni sudovi po drugim mestima. U Višem sudu je slična situacija - dok sudija Višeg suda u Kragujevcu ima oko 20-30 predmeta, sudija kod koje sam bio je imala 20 samo pritvorskih predmeta, i još 80 koji nisu pritvorski. To je ogromno opterećenje, s obzirom da su to teški predmeti, za koje ročišta traju često i čitav dan, te nije retkost da se sledeće zakazuje za 2-3 meseca. Naravno, problem su i pojedine sudije, koje da li zbog nestručnosti ili čega, ne znaju da se izbore sa advokatima i strankama, te često odlažu ročišta kao lakši izlaz.
  • Anonimus

    24.04.2014 08:15
    Svejedno mi je da li je u pitanju sud ili tuzilastvo, svi su oni povezani. Da li je normalno da covek dobije devet meseci za nasilje nad detetom a izađe posle 4 meseca iz zatvora. Sudija Rakovic Sanja je donela presudu za nedavanje izdrzavanja uslov dve godine a tuzeni je do tada vec bio osuđen za isto krivicno delo, znaci ako mu pra presuda nije otvorila oci i ako nije postao svestan da treba da daje, druga presuda za isto delo ne moze biti tako blaga kao prva.
  • 24.04.2014 07:11
    Kao u narodnoj pesmi
    Svi su krivi samo sudovi nisu,radne sporove rešavaju po dve tri godine i ako Zakon kaže drugačije.
  • marica

    23.04.2014 21:32
    Podrzavam proteste. Tuzilastvo mora da bude efikasnije, sudovi ne smeju davati tako blage kazne. Nasilnici brzo izlaze iz zatvora i predstavljaju pretnju za drustvo.
  • gavra

    23.04.2014 21:11
    Samo ja - odgovor ....
    Užas i sramota jeste u pogledu delovanja sudstva ... Ali nije bilo nasilje nad detetom -nego je dete ( u ovom slučaju punoletno !) ,prihvatalo to nasilja godinama od mediokriteta koji nije ničim to zavredio,mada je možda imalopodršku i roditelja za to ?
    Ko bi normalnog rasudjivanja i vaspitanja bio u vezi sa Musićem ? SEDAM GODINA !!!!
    MALOG BIH ODMAH POGUBIO ,( trebalo ga je ranije strpati na duže vreme u pravi ZATVOR), ali I devojćici je bilo zgodno da se druži sa njim, makar joj lomio prste ili nos !!??
    Čista slika našeg današnjeg društva u Srbiji !!!
    A tek ŽANDARMI i njihovi prestupi - pa ko ne bi postao kriminalac !!?? Kad državni organi prednjače u tome ??
    Nedavno me je prozvao drug iz Niša kojem dugujem 300 eur ,govoreći da oni rade i za takve svote-ali umeju da se naplate višestruko i da im ne smeta prijava policiji ...oni su i tako deo nje :),osim što sam i sam naoružan , pa tone bi bilo baš bez nasilja ....
    VRAĆAMO SE U 90-TE ,...
    ŠTETA JE ŠTO ĆE SE DAČIĆ ELEGANTNO IZVUĆI IZ OVOG MUPA... JBG , ko umije - njega skolne u MSP ,TAKO JE SA MNOGIM NAŠIM AMBASADORIMA I KONZULIMA ....ČAST IZUZECIMA ,KOJI I DALJE PREDSTAVLJAJU NAŠU ZEMLJU NA PRAVI NAČIN !!!!



  • gavra

    23.04.2014 20:45
    same ste krive !!
    Trpite budale kao što je Musić ,a ne uzimate dozvole za oružje i ne korisitite ga posle...
    Sladje vam je pojavljivanje sa tipovima bez vrata i kose koji nemaju više od na vezu završene srednje škole - ali u BMW,Poršeu ili džipu , sa nekoliko stotina EUR ,nego sa onima koji imaju kulturu , znanje i ne tako vidljivu moć i kapital .... JBG ,u današnje vreme emancipacija je slobodna -pa tako i izbor !!
    Posle se desi da je neka sponzoruša silovana ,pretučena i nažalost ubijena ....
    Svaki izbor nosi svoj rizik -pa tako i Vladislavin !!!
    Gde su bili njeni roditelji sve ove godine dok ju je tukao i ponižavao ? a klinac i nije bio nešto - niko i ništa !!!.... takve se ranije prevaspitavalo još na početku !!!
    Sad može da glumi ludilo i da ga naše kvazi sudstvo osudi blaže .
    Ne treba uvek trčati pred rudu za EU i ukidati smrtnu kaznu i uvoditi blaže presude zbog prenatrpanih zatvora !!!
    Vratiti SMTRNU KAZNU i uvesti prinudni rad za najteže zločine a ne iskaljivati se na saobraćajnim prekršajima ... Drašković je imao apartman u Mitrovici za ubistvo ,a u Novom Sadu u pritvoru pritvorenici spavaju na podu ispod kreveta ,bez presude ....
    Pravde u Srbiji odavno nema ,sudstvo nesposobno ,korumpirano i sporo ,policija radi svoj posao - ali sve slabije ,jer su videli da je bolje i isplativije dilovati i živeti bolje od obezbedjenja sumnjivih lokala i preživeti !!!
    Puno posla -a poslodavci isti kao i pre .....:)
    Hajde da već neko pregleda imovinske karte direktora zatvora po srbiji...i poreklo imovine !!!!!
    A tek PRIVATZACIJE koje su završile stečajima ,bankrotom i
    DAJTE VIŠE TOG ĐURIĆA NA SUD -PA MAKAR BIO U "PARTIZANU " ....UNIŠTIO JE NEKOLIKO DOBRIH PREDUZEĆA ,a Jugo mu ostavite za porodicu -kad mu zaplenite ostalo stečeno muljažom....
    DALEKO JE SRBIJA OD ISTINE I PRAVDE ,a i mladi vide to ,pa idu što dalje !!!!
  • 23.04.2014 20:32
    @Dobrosavljev
    Tako je. Sada je na tapetu tužilaštvo, a sud je sledeći. Rekao bih da su to dve strane iste medalje (darvinove nagrade?), ali medalju su ukrali skupljači sekundarnih sirovina. Policija je otkrila ko su, ali sud i tužilaštvo još ne rade ništa.
  • ns

    23.04.2014 18:57
    @xks
    Tačno gomilalo se 10 godina, ali je sada krajnje vreme da se prekine
  • 23.04.2014 17:20
    12 meseci
    Za koji dan ce 12 meseci od zalbe pred Apelacionim sudom u Novom Sadu i jos nista nije reseno. Po istom pitanju vec je resen odredjen broj zalbi i to u predmetima koji su kasnije pokrenuti.
  • xks

    23.04.2014 17:17
    To se dragi moji gomilalo 10 godina...
  • mile

    23.04.2014 17:07
    hitno
    Mora i to doći na red, da se reši najveći problem Srbije,Sudstvo(Pravosuđe).
  • Dobrosavljev

    23.04.2014 17:03
    Ne protestuju zbog lošeg rada suda, nego zbog lošeg rada tužilaštva.
    @Samo Ja
    Sud ne rešava krivičnu prijavu. Rešava samo optužnice i optužne predloge. Po krivičnoj prijavi postupa siključivo tužilaštvo.
  • Samo ja

    23.04.2014 15:19
    Od 2012 god osnovni sud u Novom Sadu ne resava krivicnu prijavu, nasilje nad detetom. Uzas i sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna